La Garrotxa descansa en un entorn meravellós. A poc més d´una hora amb cotxe des de Barcelona i poc menys d´una hora des de Girona, la regió ofereix l´entorn perfecte per gaudir d´una natura explosiva, una cuina catalana sense igual i una infraestructura turística per a tots els gustos.

Avui des de Mas Plantalech ens volem endinsar a la nostra comarca dels del punt de vista del caminant o el senderista, o senzillament les excursions amb família. Doncs la Garrotxa és maca, fàcil i ens sorpren amb grans paratges.

Zona Volcànica de la Garrotxa

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa compta amb una quarantena de cons volcànics i més de vint colades de lava.
Els volcans més populars són el Montsacopa, el Croscat i el volcà Santa Margarida.
Al centre d’Olot, la capital de la Garrotxa, hi ha el volcà Monstacopa i a la part més alta del vessant hi ha l’església de Sant Francesc, on també s’hi pot arribar des dels carrers de la ciutat d’Olot.
El volcà Croscat és el més jove de tots, malgrat que la seva darrera erupció es va produir fa uns 11.500 anys. Al segle XX, el volcà es va utilitzar per a l’extracció d’argila, cosa que el va convertir en un gran exemple per aprendre sobre les diferents capes del volcà.


El volcà de Santa Maragarita és el nostre favorit . Molts clients del nostre mas cada cop que venen a la Garrotxa s’ endinsen al seu cràter. Des del pàrquing són 20 minuts de pujada, que us deixa al cim del volcà, amb vista al seu enorme cràter, ja molt cobert de vegetació, i l’Ermita de Santa Margarida construïda al cor del mateix cràter. Un lloc ideal per gaudir d´un bon pícnic.

Les millors vistes a La Garrotxa des de Xenacs

A la serra de Xenacs, el mirador del Puig Rodón puja a 909 metres. Des d´aquí podem gaudir d´una de les millors vistes del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
Es pot accedir al mirador amb cotxe des del poble de Les Preses, encara que la millor manera és caminant o amb bicicleta des de la zona de Xenacs. És important assenyalar que l’accés només és obert els caps de setmana i els dies d’estiu.

El poble medieval de Santa Pau

El nucli de Santa Pau, en equilibri entre terrenys volcànics, s’amaga sota una muralla medieval en molt bon estat i ofereix un bell entorn.


No us perdeu les vistes panoràmiques des d’aquest mirador de la vall, els bells pòrtics de la Plaça Major i les vistes sobre el riu Seri fins al centre històric de Santa Pau, al turó davant del seu castell i església. aquesta imatge medieval.