El destí ideal

Si cerques una destinació de vacances on puguis gaudir de la tranquil·litat de la natura i de la cultura catalana, la casa rural Mas Plantalech és una excel·lent opció per a tu. Situada a la bonica Vall de Bianya a Girona, Catalunya, aquesta casa rural és el lloc perfecte per desconnectar i relaxar-vos enmig de paisatges impressionants.

La casa rural Mas Plantalech és una típica masia catalana que ha estat acuradament restaurada per oferir una experiència única i autèntica als seus hostes. La casa compta amb habitacions còmodes i acollidores, així com amb una gran varietat de comoditats, incloent una piscina exterior, un jardí i una cuina completament equipada.

Mas Plantalech en Setmana Santa

Si decideixes passar les vacances a Mas Plantalech durant l’època de Setmana Santa, podràs gaudir de diverses festes i activitats que es duen a terme a la zona. Una de les més populars és la celebració de la Pasqua, que té lloc el diumenge de Resurrecció. A Olot hi han fires es celebra la Cursa del Romanic Extrem (26 març 10ena i última edició).

Una altra festa important a la zona és la Fira de la Primavera, que se celebra durant els mesos de març i abril. Durant aquesta festivitat, podreu gaudir de concerts, fires d’artesania i gastronomia, i una gran varietat d’activitats culturals i esportives.

A més de les festes locals, a la zona de la Vall de Bianya hi ha moltes altres activitats que podeu gaudir durant les vostres vacances a Mas Plantalech. Una de les més populars és el senderisme, ja que la zona compta amb una gran quantitat de rutes i camins que us permetran descobrir paisatges impressionants i vistes espectaculars.

Festes i activitats

Algunes de les rutes més populars són la Ruta dels Tres Gorgs, que us portarà a través dels impressionants canons del riu Llierca, la Ruta del Carrilet, que us portarà a través d’antigues vies ferroviàries i túnels, i la Ruta de la Font de les Tries, que et portarà a través de boscos i rierols.

Una altra activitat popular a la zona és el ciclisme de muntanya, ja que la Vall de Bianya compta amb una gran quantitat de camins i senders per a bicicletes de muntanya. Si sou un amant de la natura, també podeu gaudir de l’observació d’aus, ja que la zona és la llar d’una gran varietat d’espècies d’aus.

Si preferiu activitats més relaxades, podeu visitar alguns dels llocs d’interès de la zona, com l’església romànica de Santa Maria de Besalú, l’impressionant Monestir de Sant Pere de Rodes, o el poble medieval de Castellfollit de la Roca.

En resum, si cerques un lloc on puguis gaudir d’uns dies de vacances i descans en un entorn tranquil i natural, la casa rural Mas Plantalech a la Vall de Bianya a Girona, Catalunya, és una excel·lent opció per a tu.

Durant l’època de Setmana Santa, podreu gaudir del menjar típic de la zona o les postres tradicionals d’aquesta època. Si t’interessa, segueix llegint.

Els bunyols de Quaresma, com es fan. La recepta.

Els bunyols de Quaresma, també coneguts com a «Byunyols de quaresma» en català, són una deliciosa tradició culinària que es consumeix per Setmana Santa a diverses regions d’Espanya. S’elaboren amb ingredients simples i són molt fàcils de fer a casa. A continuació, us mostrem com fer-los:

Ingredients:

250 grams de farina

250 ml d’aigua

50 grams de mantega

50 grams de sucre

1 culleradeta de sal

4 ous

Oli d’oliva suau per fregir

Sucre glas per decorar

Preparació:

En una cassola, escalfa l’aigua, la mantega, el sucre i la sal fins que la mantega s’hagi fos i la barreja comenci a bullir.

Afegeix la farina d’una sola vegada i barreja vigorosament amb una cullera de fusta fins a obtenir una massa suau i homogènia.

Cuina la massa a foc mitjà durant uns minuts, remenant constantment, fins que es formi una pel·lícula al fons de la cassola. Retira-ho del foc.

Afegeix els ous un a un, barrejant bé després de cada addició fins que s’hagi integrat completament a la massa.

Col·loca la massa en una màniga pastissera amb un filtre rodó i llisa.

Escalfa prou oli en una paella profunda i, quan estigui calent, prem la màniga pastissera per formar boles de massa de la mida d’una nou. Fregir els bunyols fins que estiguin daurats i cruixents, retirant-los amb una escumadora i col·locant-los sobre paper de cuina per eliminar l’excés d’oli.

Empolvora els bunyols amb sucre glas abans de servir.

A punt! Ja tens els teus bunyols de Quaresma acabats de fer i deliciosos. Pots gaudir-los en qualsevol moment del dia, ja sigui com a postres, berenar o com a part d’un esmorzar de Setmana Santa.