🍂Descobreix els secrets de la cuina de temporada: ingredients de tardor a taula🍂
La tardor és una època de l’any plena de colors vius, frescor en l’aire i una gran varietat d’ingredients de temporada que podem aprofitar a la nostra cuina. Els productes de temporada no només tenen un sabor més intens i autèntic, sinó que també són més saludables i sostenibles. Així que, per què no aprofitar aquesta època de l’any per descobrir noves receptes i sabors?
La gran varietat d’ingredients de tardor
La tardor ens ofereix una àmplia gamma de fruites i verdures fresques. Algunes de les més populars són les pomes, les peres, les figues, les magranes, les carabasses, les remolatxes, els espinacs i els xampinyons. Aquests ingredients poden aportar un toc de color i sabor a qualsevol plat, des de simples aperitius fins a plats principals sofisticats.
La importància de la cuina de temporada
La cuina de temporada és una pràctica culinària que té com a objectiu utilitzar els ingredients quan estan en el seu punt òptim de maduració. Això no només garanteix que els aliments tinguin el millor sabor possible, sinó que també ajuda a reduir la nostra petjada de carboni, ja que els aliments de temporada solen ser locals i no requereixen de llargs transports.
Gastronomia de tardor a Catalunya
La gastronomia de tardor a Catalunya és rica i variada, amb plats tradicionals com l’escudella, els canelons, la panelleta o la castanyada. Aquesta època de l’any és ideal per gaudir de plats calents i reconfortants que ens ajuden a combatre el fred que comença a arribar.
Receptes amb ingredients de tardor
Si vols aprofitar al màxim els ingredients de tardor, aquí tens algunes idees de receptes: una crema de carbassa especiada, una amanida de remolatxa i poma, o un guisat de bolets. També pots experimentar amb postres, com per exemple una tarta de pera i canyella o unes galletes de figues i nous.
Per tant, la tardor és una època ideal per renovar la nostra cuina i descobrir noves receptes. Aprofitem els ingredients de temporada per fer plats deliciosos, saludables i sostenibles.
**Girona, Girona provincia**
Per més informació, pots visitar els següents enllaços:
Mas Plantalech
Galeria fotogràfica
Blog
Etiquetas: cuina, tardor, temporada, ingredients, gastronomia